ΕΦΟΡΙΑ

Τέλη Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων

Α) ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

  1. 1. Ετήσια  τέλη κυκλοφορίας αυτοκίνητων.

Τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα των Ελλήνων εξωτερικού, τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα με ελληνικές πινακίδες, δεν απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Τα τέλη αυτά καταβάλλονται με την προμήθεια ειδικού σήματος με μέριμνα των κατόχων των αυτοκινήτων. Για την προμήθεια του σήματος καταβάλλονται τα ποσά που ισχύουν για το έτος που αφορά το σήμα. Σήμερα τα ποσά αυτά είναι:

Περισσότερα...

Φορολογία Εισοδήματος

Α) ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Αρχή φόρμας

1. Γενικά

Οι κάτοικοι του εξωτερικού για τα εισοδήματα που αποκτούν στην Ελλάδα, φορολογούνται κατ’ αρχάς με τις ίδιες διατάξεις που φορολογούνται και οι κάτοικοι της Ελλάδας, με ορισμένες βέβαια διαφοροποιήσεις.
Τα πρόσωπα που κατοικούν στο εξωτερικό και αποκτούν πραγματικά (έσοδα από ενοίκια, μισθούς ή συντάξεις)  ή τεκμαρτά (π.χ. λόγω αγοράς ακινήτου ή ανέγερσης οικοδομής ή αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα ή διατήρησης επιβατικού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης κ.λπ. Βλέπε παράγραφο7.) εισοδήματα που προκύπτουν στην Ελλάδα, έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ

Είναι τιμή και χαρά μου, σαν "Καλυμνάκι του Εξωτερικού", να προσφέρω στην προσπάθεια που γίνεται να ενωθούν οι απανταχού Καλύμνιοι δημιουργώντας αυτήν την ιστοσελίδα για όλα μας τα αδέλφια στην ξενιτιά.

- Γιώργος Ν. Λιάς

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ